2020. november 21., szombat

SULINYUGI - GYEREKEKNEK, TANÁROKNAK, ISKOLÁKNAK

SULINYUGI
Szerző: Sulinyugi
2020.11.?


Iskolai stressz gyerek szemmel

Ha megbántanak, izgulsz egy fontos felelés vagy randi miatt, jól jöhet, ha tudod, hogyan tudsz első lépésben magadra figyelve megnyugodni, utána pedig kigondolhatod a válaszodat, elkezdheted a felelést, vagy felteheted a fontos kérdést a nagy Ő-nek. A Sulinyugi foglalkozásain arról beszélgetünk közösen, hogy mik azok a lépések, amikkel saját magadat meg tudod nyugtatni.

A felnőttek szájából sokszor elhangzik, hogy áh, egy gyereknek még semmi baja nem lehet, hiszen csak tanulnia kell és játszania, könnyű neki…. De jól tudjuk, hogy attól, hogy valaki gyerek, sajnos ugyanúgy meg kell küzdjön a nehézségekkel. Lehet, hogy nem csekket kell befizetned és állásinterjúkon részt venned, de ugyanúgy stresszel és kihívásokkal teli a te életed is. Beilleszkedni az osztályba, jól teljesíteni az iskolában vagy a sportban, kijönni a barátokkal, szülőkkel, miközben állandóan változol te is, és a körülötted lévők is, nem egyszerű feladat.

A kutatások és a mi tapasztalataink is azt mutatják, hogy gyerekek is egyre több stresszről számolnak be. Egyre fontosabb, hogy ezeket még ebben a korban megtanuld kezelni, ahhoz, hogy egyre jobban tudj boldogulni az életedben, sikeresen és kiegyensúlyozottan. Ennek érdekében további témákkal is támogatjuk az iskolákat, a gyerkekeket és a tanárokat is. A feszültségkezelés elsajátítása az alap, az első lépés a kiegyensúlyozott életért, de ezen kívül az egészséges életmódot, a társakkal való hatékony együttműködést, az eredményes beszélgetést és a sikeres teljesítményt is érdemes megtanulni, ezzekkel is foglalkozunk osztályfőnöki órákon.

Mi az a stressz, és mik az okai?
...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.