2020. november 26., csütörtök

SZELLEMI ZŰRZAVART TÜKRÖZ ORBÁN KOMMUNIKÁCIÓS OFFENZÍVÁJA

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.11.26.


„Orbán már keveri a dolgokat, keverednek az érvei, teljes szellemi zűrzavart tükröznek az elmúlt napokban megjelent eszmefuttatásai, valószínűleg érzi a vesztét és mindent egy lapra tett fel” – összegezte véleményét a magyar miniszterelnök által, a nemzetközi kommunikációs színtéren az elmúlt két-három napban rendezett ámokfutásról Balázs Péter. A korábbi magyar külügyminiszter, uniós biztos Orbán Soros-levelére írt válaszából, a Die Zeitban megjelent interjújából és abból szűrte le a véleményét, amit lehet tudni a Merkelnek küldött levél tartalmából. „Lehet húzni az időt, ám egyszer eljön majd az igazság pillanata és akkor minden rá fog omlani” – vetítette előre Balázs Péter.

Orbán Viktor látványos kommunikációs offenzívába kezdett a jogállamisági követelmények be nem tartása miatt vele szemben került uniós erők ellen. A nagy nyilvánosság előtt folytatott kampány mellett nem tudni, miket lépeget a színfalak mögött, arról csak szórványos híreket hallhatunk. Ilyen volt a Portfolió által megszellőztetett Angela Merkel német kancellárnak írt levele, illetve egy, a vele a héten tartott videókonferenciája, amelyen elhangzott az a mondata, hogy „Amit kérsz tőlem, Angela, az öngyilkosság”

Nem maradt ugyanakkor titokban – a nem is annak szánt – Soros Györgynek címzett levele. Ezt az általa főgonoszként kezelt magyar származású amerikai milliárdos EU-vezetőkhöz pár napja írt, a magyar és a lengyel vétó ügyében az unióst kitartása buzdító levelére szánta reakciónak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.