2020. november 30., hétfő

USZÍTÁS HELYETT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: FORGÁCS ERZSÉBET
2020.11.30.


Obán Viktor olyan torz, beteg rendszert hozott létre, amelyik abban a pillanatban, amikor elkezd széthullani, a saját kiszolgálóit támadja meg. Olyasmi ez, mint amikor egy őrült tudós önmagán próbál ki egy oltást, de az nem az elvárt eredményt hozza, hanem megtámadja a szervezetet, és szisztematikusan elkezdi felzabálni.

Demeter Szilárd és Kövér László emberalatti megszólalásai pontosan ennek a visszájára fordult kísérletnek az eredményét példázzák. Bayer Zsoltot és a többi udvari költőt most nem sorolom ide. Az ő szavaik viszonylag súlytalanok, általában tudja mindenki, Bayer, Rákay vagy Pilhál és a többi fizetett propagandista mennyit kaszál egy cikken, ki fizeti őket és mi a dolguk. Ők alkalmazottak csupán. Kártékonyak, de nem többek udvari cselédeknél. Megvehető, kifizethető, utasítható, lecserélhető, eldobható tömegcikkek.

Demeter és Kövér – nyugodtan egy szintre hozható a két ember – azt hiszem, nem csak, sőt, elsősorban nem a pénzért csinálják. Sérült emberekről van szó, azonban mindketten olyan posztot töltenek be a politikában és a közéletben, hogy nem lehet legyinteni arra, amit mondanak. Úgy nem, ahogy Bayer szavaira lehet, bár úgy vélem, nagyon is figyelni kell arra is, amit a fizetett propagandisták művelnek, hiszen egyikük sem önszántából ír arról és úgy, amiről és ahogy. Ők tesztelik a közönséget, majd jönnek a Kövér Lászlók és Demeter Szilárdok. Ez egy fordított folyamat, nem a propagandisták munkáját váltják aprópénzre, hanem az aprópénzt érő propagandát váltják be nagyértékű valutára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.