2020. november 13., péntek

VÍRUS A VÉGEKEN

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2020.11.13.


Egyesek azt állítják, hogy a vírus miatt, országszerte éheznek a gyerekek a szegregátumokban, míg mások azt, hogy ez nem igaz. Van, aki azt mondta, nincsenek tömegesen éhező gyerekek, ha működik a közintézményekben a számukra ingyenes étkeztetés, és ha a pandémia idején az iskolától, óvodától távollét alatt valamilyen módon hozzájutnak az étkezéshez. L. Ritók Nórát, az Igazgyöngy Alapítvány alapítóját és vezetőjét kérdeztük a jelenlegi helyzetről.

A koronavírus járvány miatt bevezetett újabb szigorítások közül az egyik kimondja, hogy a bölcsődék, az óvodák, és az általános iskolák 14 év alattiak számára nyitva maradnak. Ennek igazán azok a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek örülhetnek, akiknek étkezése legfőképp csak az intézményekben biztosított. Ez biztosíték arra is, hogy ne legyenek éhező gyerekek?

– Kétféle kategória van, a mennyiségi éhező, vagy pontosabb a kifejezés, hogy kríziséhező, és a minőségi éhező. Előbbi is előfordul, mi olyan családokban találkozunk vele, amelyek „uzsorában” vannak, és hétvégeken, mikor nincs iskola, óvoda, a gyerekek nem jutnak elég élelemhez, kimaradnak étkezések. A minőségi éhezés alapvetően szénhidrátalapú étkezést jelent, kenyeret, tésztát, a fejlődéshez nem elégséges fehérje, vitamin hiányával. Ez a leszakadó térségben tömegeket érint...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.