2020. december 31., csütörtök

A COVID ÉS MÉSZÁROS LŐRINC ÉVE VOLT 2020

HÍRKLIKK
Szerző: Zuttyu
2020.12.31.


Szinte követhetetlen az állam és Mészáros Lőrinc üzletelése, az azonban biztos, ő nem volt a koronavírus-válság vesztese, pedig egy válás is közbejött neki. A közbeszerzéseken tarolt, vissza nem térítendő támogatásokban sem fukarkodtak vele és még a borteraszán fellépő művészeket is közpénzen fizethette. Szemelvények Mészáros Lőrinc tavalyi évéből.


Kilenc napig várni kelett arra 2020 januárjában, hogy megjelenjen az első hír Mészáros Lőrinc tendergyőzelméről. A G7 megírta, egy 55 milliárdos nyertes tendert hozott Mészáros Lőrincnek a Jézuska. A V-Híd Zrt. végezheti a Debrecen-Füzesabony vasútvonal korszerűsítésének első ütemét közel 55 milliárd forintért. Ez praktikusan a BMW-gyár környéki vasútvonal korszerűsítését jelenti, a 15 kilométernyi vasúti pályát érintő beruházást kilométerenként 3,6 milliárdért vállalta a Mészáros-cég. De az már január másodikán kiderült, hogy Mészáros Lőrinc testvérének a cége is hasít az állami tendereken és addigi összesítése szerint 7,7 milliárd landolt nála. A Napi már januárban megjósolta, hogy nagyot szakíthat a Kisfaludy programon a Mészáros érdekeltségében lévő Hunguest szállodalánc. De buli nélkül sem maradt a tavaly január: a Puskás Stadiont felhúzó Mészáros-cég, a ZÁÉV a nemzeti stadionban tartott bulit, ahol többek közt Horváth Charlie muzsikált.

Februárban azzal vétette észre magát a milliárdos gázszerelő, hogy összeszólalkozott a HVG újságírójával, aki azt szerette volna csak megtudni, mennyiért adta el az államnak a Mátrai Erőművet. „Nem vagyok közszereplő! Távolodjon el tőlem!” – kiabálta egyre ingerültebben Mészáros, majd a gorombaságáról beszámoló lapokat perrel fenyegette. Persze közbeszerzések nélkül se telt a hónap: többek közt egy 9 milliárdos vasúti fejlesztést is behúzott az egyik cége, az R-Kord Kft...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.