2020. december 7., hétfő

„BORZASZTÓ ADMINISZTRÁCIÓVAL JÁR” – VENDÉGLŐSÖK A NEKIK JÁRÓ ÁLLAMI BÉRTÁMOGATÁSRÓL

HVG
Szerző: BALLA GYÖNGYI
2020.12.07.


Négy napjuk maradt a vendéglők és a szabadidős létesítmények vezetőinek, hogy éljenek az állami bértámogatással és járulékkedvezménnyel. Azon túl, hogy még a munkaszerződéseket is oldalanként szkennelve várja tőlük a kormányhivatal, érdemben ez a program nem segít rajtuk.


„Csak akkor jár a támogatás, ha a nulla bevételemből kifizetem a munkavállalót, de az, hogy mikor utal az állam, nem világos” – panaszkodik az állami bértámogatásra egy neves budai vendéglő vezetője, aki azt kérte, se az ő, se az étterem nevét ne írjuk le.

A miniszterelnök még november 9-én, a Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentett be több tervezett lépést, köztük azt, hogy az éttermeknek és a szabadidős létesítményeknek dolgozóik után november 11-től december 11-ig nem kell járulékot fizetni. Az állam a munkavállalók bérének felét is megtéríti, ha nem bocsájtják el őket, és megkapják a fizetésüket.

Arról, hogy mire elég a vendéglátóiparban ez a támogatás, Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke korábban a hvg.hu-nak azt mondta, a szövetség azt javasolta a kormánynak, hogy hat hónapra előre tervezzen, mivel ez sokkal kiszámíthatóbb környezetet jelentene a vállalkozásoknak, akik így sokkal jobban meg tudnák tervezni a jövőjüket. „Májusig úgyse nagyon lesz forgalom” – fűzte hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.