2020. december 7., hétfő

SZÁJERSIMOGATÓK

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.12.07.


Miután kipattant a legújabb botrány – Szájer József brüsszeli botlása – és kiderült, hogy a Fidesz képmutatásban verhetetlen, a lakájmédia azonnal hozzálátott a kármentéshez. Nem teljesítettek jól, az első órákban gyakorlatilag lefagyott a Fidesz gépezete, később, valamelyest magához tért, de abban sem volt sok köszönet.

A legtöbben azért így is képességeiken felül teljesítettek, azaz, elhallgatással reagáltak a kínos történetre. Azzal áltatták magukat, hogy amiről nem beszélünk, az nincs. Mások fifikásabbak voltak, relativizálni próbálták a botrányt, és azt mondták, hogy az vesse szegény Szájerre az első követ, aki maga még sosem követett el bűnt. A még náluk is okosabbak nemzetközi összeesküvést sejtettek az ügy mögött. Hogy csapdába csalták ezt a szegény Józsit, a titkosszolgálatok állnak az akció mögött, ők pedig – mindenki tudja – a libernyákok kottájából játszanak. (Soros György meg ül a hálójában és póknak álcázza magát.)

Bayer Zsolt a fentieknél árnyaltabb megfogalmazásokkal operált. Sztorizással igyekezett oldani a feszültséget, menteni a menthetetlent. Egy régi barátjáról beszélt a Hír TV-ben, valamikori harcostársáról, aki egy hosszú, közös utazás során elmesélte neki, hogy miért szeret Thaiföldre járni. Azért – így Bayer egykori harcostársa –, mert ott kisfiúk is rendelkezésre állnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.