2020. december 1., kedd

EGY BOLOND KÉTMILLIÓT CSINÁL

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2020.12.01.


Hol vannak már azok a régi szép idők, mikor egy bolond százat csinált?
Ma már a mi egy bolondunk képes akár kétmillió bolondot is teremteni, és a folyamatnak még nincs vége.
Ha így folytatódik, akkor a Minden Pálinka Atyja meghirdeti, hogy sikeresen megoldotta az örök élet titkát és feltalálta az örökmozgót, ez újabb félmillió szavazathoz juttatja majd...
Tulajdonképpen magyarember az idők kezdete óta keresi az ígéret földjét, hát most aztán rátalált.
És nem csak az ígéret földjére, hanem a boldogságra is, legyen az bármi is, hiszen minden hivatalos megnyilatkozásból azt hallja, hogy milyen sikeresek vagyunk az élet és a halál minden területén.
Milyen remekül kezeljük a járványt, milyen kiválóan óvjuk az Európai Uniót a tévelygésektől, milyen sikeres a mi nemzetállamunk, és hogy ami pénzt kapunk az Uniótól, az csak alamizsna, ahhoz képest, amit adunk, merethogy az Unió olyan, mint hajdan a Barátság kőolajvezeték volt: jött be a Barátság és ment ki az olaj.
Még a kórházak proszektúráin is mi tudjuk a legszebb rakatot építeni a covidos hullákból, és nekünk van a legtöbb lélegeztetőgépünk is!

Mindenesetre mikor felveszünk egy gigahitelt a pénzpiacról, a nyakadba akasztva a törlesztés terhét, akkor sem kérdi meg senki, hogy mire is kellett ez nekünk Jóbarát?
Hiszen állítólag az állam működtetésének fedezete az örökkévalóságig, de minimálisan is két évre előre biztosított, mint ezt savanyúképű pénzügyminiszterünk közölte minap is, miközben a koldus ajándékozgat ezt-azt az Unió adományából, focicsapatot szponzorál Eszéken, melyben még annyi magyar származású játékos sincs, mint a Fradiban, pedig abban sincs sok.
Hiába, élni tudni kell - így mulat egy magyar úr!
Hogy itt a tél, és már megint a legszegényebbeken csattan az ostor?
Kit érdekel?
A népnek nincs kenyere?
Egyen kalácsot, nemde?
Hogy a kisgyerek mit fog enni a tanítási szünetben, az lényegtelen, a munka társadalma nem tűri a henyélést - dolgozzon, aztán majd ha hasznot hajtott, zabálhat is a lusta kis tolvajpalánta!
Mert rendnek muszáj lenni!
Katonás rendnek, pofa súlyba, kérhetsz meg jelenthetsz, persze kapni legfeljebb a pofádra kapsz!
Nyugger vagy?
A nyugdíjadat nem te eszed meg, hanem az infláció, melynek hivatalos mértéke legfeljebb vicclapokban állná meg a helyét, de statisztikailag biztosan nem - hacsak a kreatív statisztikát nem támogatjuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.