2020. december 7., hétfő

EGY HÉT KÉSLEKEDÉS FELÜLÍRTA AZ ORBÁN-KORMÁNY TERVEIT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2020.12.07.


Ügyesen lavírozott eddig Orbán Viktor a koronavírus-járvány diagramjainak hatalmas hullámai között. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy mindig azokat az adatokat rántotta elő, melyekkel legjobban tudta alátámasztani a kormány döntését. Most azonban ott tartunk, hogy már nincs olyan mutató, melyekre építve tarthatta volna eredeti tervét, mely szerint az ünnepek előtt enyhítenek a korlátozásokon. Mindezt annak a késlekedésnek köszönheti, ami miatt senki mást nem hibáztathat, csakis önmagát.


Irigykedhet most Orbán Viktor cseh kollégájára, aki a napokban a járvány miatti korlátozások enyhítését jelentette be. Pedig Andrej Babis is hasonlóan populista politikus, mint a magyar kormányfő, ám ő nem ment el a falig a járványhelyzet kezelésében, így az október végén meghozott intézkedések december elejére meghozták az eredményt, így most azzal kedveskedhetett választóinak, hogy bizonyos feltételekkel újra járhatnak vendéglőbe, és megszüntették az éjszakai kijárási tilalmat is. Bár a szükségállapot december 12-ig érvényben marad Csehországban, a múzeumok és galériák újra kinyithatnak.

Ezek apró lépések, de alkalmasak arra, hogy javítsanak az amúgy egyre nyomasztóbb közhangulaton. Orbán Viktor is valami hasonlóra készült, ám meglehetősen visszás lett volna, ha a járvány felívelő szakaszában enyhít a korlátozó intézkedéseken. Így aztán nem volt mit tenni, újabb egy hónapra meg kellett hosszabbítani azokat a korlátozó intézkedéseket, melyek nincsenek jó hatással a polgárok közérzetére, ugyanakkor a gazdaság teljesítményét is komolyan visszafogják. Nagyon nem szeret a kormányfő a rossz hírek hozójaként megjelenni a választópolgárok előtt, ám most nem tehetett egyebet, minthogy bejelenti a korlátozások meghosszabbítást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.