2020. december 15., kedd

MELLETTÜNK ÁLLNAK, DE NEM A MI OLDALUNKON

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Vogronics András
2020.12.15.


Most az van, hogy zsarolnak tovább. Mi mást tehetnének? Róna Péter egyenesen zseniálisnak nevezte a vétóblöfföt, mondván, hogy Orbán Viktor egy teljesen vert helyzetből tudott elképesztő eredményt kihozni. Ott tartunk, hogy már senki nem tudja, ki kivel van, én legalábbis teljesen elveszítettem a fonalat. Mint ahogy Orbán is mást pofázik itthon, és mást külföldön. A jogállamiság ezek szerint pont azokat nem érdekli, akik erre építették anno az Európai Uniót, a magasztos szavakról pedig kiderült, hogy csak sérülékeny buborékok a levegőben.

Úgy veszem észre, mindenki szarik mindenkire, mindenki a saját kis dolgával van elfoglalva, és ha éppen valamit be kellene tartatni, vagy valaminek a hiányát számon kellene kérni, akkor kevesen maradnak az elveik mellett. Mert hát ugye volt itt minden a szavak és verbális keménykedések szintjén a vétó előtt, aztán hirtelen mindenki megfeledkezett az elveiről. Megint az van, hogy két tagállam rákényszeríti az akaratát a többi huszonötre. Méghozzá az a kettő, akiktől menetrend szerint hangos a világsajtó, akik vállalhatatlanul élnek vissza a saját választóik akaratával, miközben mégis rájuk, választókra, népre, nemzetre hivatkoznak a kényes helyzetekben.

Nem tudom, kit és mivel engeszteltek ki, gyanítom, van igazság a számomra egyébként túlságosan kézenfekvőnek tűnő német autógyártási lobbiban is, meg a német gazdasági függésben oda-vissza alapon, de akkor én is azt mondom, hagyjuk a jogállamiságot a picsába. Minek az? Főleg úgy, hogy senkinek nem érdeke azt betartatni ezekkel szemben. Merkel szépen elmegy nyugdíjba, igaz, a probléma attól még itt marad, majd megoldja más, ha akarja. Ha meg nem, akkor Freedom Warrior Viktor küzd tovább a brüsszeli szélmalmokkal, és mindenki boldogan él, míg meg nem hal. Valahogy így...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.