2020. december 15., kedd

PÉNZMOZGÁSOK A TV2 KÖRÜL, MÉSZÁROS LŐRINC IS A KÖZELBEN KAVAR

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.12.15.


Mintegy 23 milliárd forint hitelt vett fel két cég, a TV2 Média Csoport Zrt. és a tévé műsorgyártója az IKO. Utóbbi vállalkozás novemberben szerzett 24,2 százalékos részesedést a TV2-ben. A TV2 tulajdonoshálózata, amely meglehetősen bonyolult, a hvg360 összefoglalója alapján a következőképpen néz ki: benne van Vida József, a Takarékbank elnöke, Vida József bizalmasai, Mészáros Lőrinc jó embere, egy Mészáros Lőrinchez köthető tőkealap, valamint egy Nagy Szilvia nevű magánszemély. A hiteleket az MKB Bank és a Takarékban nyújtotta. Előbbi bankban Mészáros Lőrincnek 48 százalékos tulajdonrésze van, utóbbinak Vida József az elnöke. A két bank tehát saját cégeinek adott hitelt. 2015-ben az azóta elhunyt Andy Vajna lett tulajdonos, szintén banki tranzakciók révén. Érdemes röviden felidézni, hogyan.


Előjáróban szögezzük le, hogy a NER oligarchái másként mozognak, mint mi, közemberek. Mi, ha kiflit ennénk, bemegyünk a boltba és veszünk. A NER urai, ha kiflire támad gusztusok, nem kiflit, hanem pékséget vesznek. Mi, ha tévét akarunk vásárolni, elrongyolunk valamelyik műszaki áruházba, kinézünk egyet, és megvesszük azt, amelyik ízlésünknek és pénztárcánknak megfelel. A NER urai, ha tévére támad gusztusuk, vesznek maguknak egy csatornát.

2015-ben néhai Andy Vajna érzett késztetést arra, hogy vegyen egy televíziót. Már betöltötte a sokadik életévét, de még soha sem volt saját tévéje. Pedig, nagyon kellett neki, ő maga mondta, amikor bejelentette, hogy megvette a TV2-t.. Régi álma volt, hogy legyen tévéje...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.