2020. december 16., szerda

NERB1: LEISZTINGER ELADHATJA A DIÓSGYŐRT, MÉSZÁROS LŐRINC CÉGE LEHET AZ EGYIK ÚJ TULAJDONOS

444.HU
Szerző: SZILY LÁSZLÓ
2020.12.16.


Véget érhet a Fidesz-korszak egyik legkülönösebb futballgazdasági sztorija, mivel a goal.com magyar kiadásának információja szerint Leisztinger Tamás üzletember tíz év után eladja a Diósgyőr focicsapatát.


Leisztinger érkezését legalább annyi politikai, mint focipletyka övezte, ugyanez igaz a távozására is. A goal.com szerint ugyanis két cég veszi meg a miskolci fociklubot: egy meg nem nevezett egészségügyi vállalkozás és a közeli Bodrogkeresztúron bejegyzett Dereszla Borászat. Csakhogy a Dereszla évek óta Mészáros Lőrinc érdekeltsége.

A sporthíroldal azt is tudni véli, hogy a főtámogató a Hell energiaital gyártója lehet.

Leisztinger Tamás - hiába volt szocialista-közeli nagyvállalkozóként elkönyvelve - éppen a NER-korszak hajnalán, 2010. őszén vásárolta meg az éppen egyik megszokott összeomlási ciklusának mélypontján lévő, az NB2-ben játszó klubot. Ami érkezésekor olyan legatyásodott állapotban volt, hogy egy hónappal az adásvételi szerződés aláírása előtt, a szezon első NB2-es meccsén egy kapusnak kellett beállnia a mezőnybe csereként, olyan kevés igazolt focistájuk maradt.

A racionális üzletemberként ismert Leisztinger hirtelen és váratlan szerepvállalása komoly pletykacunamit indított el. A legnépszerűbb sztori szerint maga Orbán miniszterelnök ajánlotta volna a figyelmébe az adódó befektetési lehetőséget, cserébe azért, hogy ne szálljon rá az új hatalom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.