2021. január 3., vasárnap

ÁLLAMISÁGUNK FEKETE ÉVE

MAGYAR HANG
Szerző: SZERETŐ SZABOLCS
2021.01.02.


Börtönbiznisz, gyöngyöspatai kártérítés – valószínűleg ezekről lenne emlékezetes a mögöttünk hagyott év, ha a járvány nem írja át a miniszterelnök és a Fidesz kommunikációs háttérhatalma által 2020-ra rendelt napirendet. A migránsok helyett/mellett kipécézett „ellenség” ezt a támadást most megúszta.

A hazánkra is rátört járványba kezdetben mintha bealudt volna Orbán Viktor – a fideszes sajtó kifejezetten bagatellizálta a veszélyt –, hogy aztán az iskolabezárás ügyében fél nap alatt végrehajtott fordulatával tudomásul vegye az új helyzetet. Hamar megvolt a terv, hogy a járványt hogyan lehet egyfelől a hatalmi jogosítványok extrém kiterjesztésére, másfelől az ellenzék revolverezésére használni. Az ellenzék kiszolgáltatott helyzetét és belső viszonyait kiválóan illusztrálja, hogy tavasszal az volt a baj, hogy nem szavazta meg a korlátlan időre szóló teljhatalmat a kormánynak, ősszel meg az, hogy a korlátozott idejűt igen.

A miniszterelnök terve az ellenzék felmorzsolására a 2019-es dupla választási évben leginkább az önkormányzati választások miatt kudarcot vallott. Ezért most az önkormányzatok ellen indított kíméletlen offenzívát a járvány idején, pénzelvonásokkal sújtva őket, hogy így bizonyítsa be az ellenzék alkalmatlanságát. A bajba került fideszes irányítású települések járulékos veszteséget jelentenek, még ha igyekszik is részben kártalanítani őket. Az ellenzék elleni hadviselés része a választási szabályok újbóli átírása azzal a szándékkal, hogy egy listára kényszerítse a közös jelöltekben gondolkodó pártokat. Hátha Gyurcsány Ferenc ebben a konstrukcióban a Fidesz mellett tartja azokat, akik már csak jobb híján, befogott orral szavaznak rájuk...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.