2021. január 13., szerda

EGYRE DRÁGUL A SZOCIÁLIS ÉLELMISZERCSOMAG, TAVALY NEGYEDMILLIÓ RÁSZORULÓVAL SZÁMOLTAK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: SEGESVÁRI CSABA
2021.01.13.


2018 óta oszt uniós pénzből a megváltozott munkaképességűeknek és a rendkívül alacsony jövedelmű időskorúaknak élelmiszercsomagot a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. A csomagok egyre többe kerülnek, és a bevont rászorulók száma is jelentősen megnőtt. Gyűjtésünk alapján az élelmiszereket olcsóbban is be lehetett volna szerezni, és vannak benne olyan árucikkek is, amelyeket szakértők szerint célszerűbb lett volna mással helyettesíteni.


Közel 10 milliárd forintot költhet el a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) 2023-ig egy uniós projektre, amelynek célja “Élelmiszersegély biztosítása szociálisan rászoruló megváltozott munkaképességű, valamint rendkívül alacsony jövedelmű időskorú személyek számára”. Az intézmény honlapja szerint a “kiemelt projekt keretében alapvető élelmiszereket tartalmazó, 6-10 kg súlyú csomagokat” osztanak.

Több mint duplájára nőtt az ár

A programra 2017-ben kötöttek keretszerződést három szereplővel, és írták ki az első közbeszerzést. Ebben az szerepel, hogy a “megrendelésre kerülő csomag összes mennyisége: 125.000 db. Ezen mennyiség 30% opciót tartalmaz, tehát Ajánlatkérő az összes mennyiség 70%-ára, azaz 87.500 db csomag lehívására vállal kötelezettséget.” A tartalomról annyit írtak, hogy legyenek benne többek között húskonzervek és húskészítmények, tartósított és/vagy konzervált zöldség, állati vagy növényi olajok és zsírok, valamint tej...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.