2021. január 11., hétfő

FALUS FERENC: ÖSSZEVISSZA BESZÉL A KORMÁNY OLTÁSÜGYBEN

MAGYAR NARANCS
Szerző: mancs.hu
2021.01.11.


A zavaros kommunikáció bizalmatlanságot kelt az oltással szemben – állítja a volt országos tisztifőorvos.

„Orbán Viktor elsőként oltatta be magát influenza ellen. Most meg azt mondja, hogy majd kivárja a sorát. Pedig példamutatásra lenne szükség!” Ezt Falus Ferenc mondta a koronavírus-oltással összefüggésben. A korábbi országos tiszti főorvost azzal kapcsolatban kérdezte a Narancs.hu, hogy egy közelmúltbeli felmérés szerint magas a koronavírus-oltás elutasítottsága Magyarországon.

A szakember szerint nagyon sokan szeretnék magukat beoltani a koronavírus ellen, de a megfelelő tájékoztatás hiányában elbizonytalanodnak. A kormány azt kommunikálja, hogy azért nem akarják beoltatni magukat az emberek, mert az ellenzék oltásellenes. Falus Ferenc szerint ez nem igaz, csupán nem hisznek a kormánynak. „Nincs meg a bizalom, mert összevissza beszélnek” – mondta a volt tisztifőorvos. Hozzátette, az emberek nem tudják, hogy ki és hogyan oltaná be őket, ráadásul a miniszterelnök nemrég azt ígérte, hogy majd lehet választani a különböző vakcinák közül (ezzel ellentétes állítást tett Müller Cecília országos tiszti főorvos), amivel ugyancsak zavart keltet a kormányfő. 

Sokan nem is férnek hozzá az oltóanyaghoz, miközben az utóbbi napokban csak kevesen kapták meg a vakcinát. „Nem használják fel rögtön a rendelkezésükre álló oltóanyagot, pedig emberéletekről van szó” – fogalmazott Falus Ferenc. A probléma onnan gyökerezik, hogy

nem készítettek elő részletes, nyilvános oltási programot, és a végrehajtással nem az egészségügyet bízták meg,

hanem a területi közigazgatásért felelős államtitkárt, György Istvánt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.