2021. január 20., szerda

FELFÜGGESZTETTE A MÉDIATANÁCS A PÁLYÁZTATÁST, ELNÉMULHAT A KLUBRÁDIÓ FREKVENCIÁJA FEBRUÁRBAN

MÉRCE
Szerző: CSENGEL KARINA
2021.01.20.


Felfüggesztette a Klubrádió frekvenciájára kiírt pályázatot keddi ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, miután fellebbezés érkezett a grémium vélt jogsértéseire hivatkozva. Ilyen körülmények között ugyanis a pályáztatás nem folytatható, hiszen a jogorvoslat, illetve a kezdődő pereskedés kimenetele befolyásolja a frekvencia hasznosítását – írja a Média1.


A pályázati eljárás a jogvita jogerős eldöntését követően folytatódhat, az eljárás felfüggesztése azonban nem azt jelenti, hogy a Klubrádió február 14-én lejáró jogosultsága után tovább használhatná a frekvenciát.

Mint arról a Mércén is beszámoltunk, szeptember elején a Médiatanács úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a Klubrádió frekvenciahasználati engedélyét, indoklásuk szerint ugyanis a műsorszolgáltató többször is megsértette a médiatörvényt azzal, hogy két, azonos típusú adminisztratív hibát vétett. A döntés után a 444 megkereste a rádió elnökét és többségi tulajdonosát, Arató Andrást, aki azt nyilatkozta: a Médiatanács indoklása a sorozatos törvényszegésről egyszerűen nem állja meg a helyét. Ha lett volna számottevő szabálytalanságuk, akkor ahhoz mérten számottevő büntetést szabtak volna ki rájuk, ám ilyen nem történt. Ahogyan az elnök fogalmazott: „mondhatták volna inkább azt, hogy nem szeretik a Klubrádiót”.

A rádió a hosszabbítás megtagadásának jogszerűségét vitatta, azt aránytalannak, túlzónak tartja az elkövetett apróbb hibákhoz képest, ezért pert indított a Médiatanáccsal szemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.