2021. január 25., hétfő

„HA SORBAN MENNEK CSŐDBE A VENDÉGLŐSÖK, AKKOR VALAMIT NAGYON ROSSZUL CSINÁL A KORMÁNY”

MAGYAR HANG
Szerző: FICSOR BENEDEK
2021.01.25.


– Az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről (…) így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját – írta a Facebook-oldalán egy nagykanizsai presszó vezetője, aki jelezte, február 1-én a járványügyi korlátozások ellenére kinyitnak, várják vendégeiket, valamint a rendőröket és a NAV munkatársait.

A koronavírus-járvány által legjobban sújtott ágazatok közé tartozik a vendéglátás, a lezárások kezdete óta eltelt 10 hónapnak közel a felében zárva kellett tartaniuk a helyben fogyasztó vendégek előtt. – Elég reménytelennek tűnik a jövő, már csak azért is, mert a veszélyhelyzet után sem várható, hogy az emberek azonnal visszatérnek az éttermekbe – mondta a Magyar Hangnak Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. – Mindenképpen szükség lenne a január végéig élő támogatási rendszer meghosszabbítására a szezon kezdetéig.

Az éttermek nagy részének a tavaszi újraindításhoz pótlólagos tőkére lenne szüksége. A mostani támogatás ugyanis kizárólag a munkaerő megtartását segíti. Pedig a vendéglátó vállalkozások 99 százaléka mikro- és kisvállalkozás, amelyek könnyen kerülhetnek csődközeli helyzetbe, mire újra benépesülnek az éttermek...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.