2021. január 28., csütörtök

KÁRTYÁVAL FIZETNE? SOK KERESKEDŐ MÉG MINDIG BEINTHET

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.01.28.


Sokan panaszolják (az Azénpénzem.hu olvasói közül is), hogy hiába vált kötelezővé az idén az elektronikus fizetés a kereskedőknél, megszokott boltjukban továbbra sem használhatnak kártyát. Mint kiderült: semmit sem kockáztat az a vállalkozó, aki továbbra is csak kápét fogad el.


Pult alá dugott, kérésre is csak kelletlenül elővett terminálról, meghibásodásra hivatkozásról, de egyenes megtagadásról is beszámoltak már olvasóink. Meglehetősen sokan jelezték, hogy a kereskedőknek az idén hiába kötelező elfogadniuk a kártyás fizetést. (A kép forrása: Mastercard.)

Az előírás szerint 2021. január 1-jétől valamennyi online pénztárgépet használó kereskedőnek lehetővé kell tenniük az elektronikus fizetést, ami azt jelenti, hogy 60 ezer kereskedőt kellett (volna) bekötni valamilyen módon a rendszerbe. A legegyszerűbben a kártyás fizetés jöhetne szóba, de nem véletlen, hogy ezek a vállalkozások eddig sem éltek a lehetőséggel. Ez ugyanis nem kevés pénzbe kerül, a költségét pedig a kereskedő állja. Lehetnének más megoldások is, de például a banki fejlesztések által használt szabvány QR-kódra még mindig egyre csak várunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.