2021. január 24., vasárnap

KULTÚRCSONTKOVÁCS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2021.01.24.


Lehet persze azt állítani, hogy ez teljesen rendben van így, nincs itt semmi látnivaló, lehet oszlásnak indulni. Magyarország az eltelt évszázadok során is szerető otthont és kibontakozási lehetőséget nyújtott csalóknak, tolvajoknak, gyakorló elmebetegeknek, hazugoknak és futóbolondoknak. Ilyenek persze mindenhol vannak, csak hát nem mindenhol tisztelik őket olyan indokolatlan mértékben, mint nálunk.

Amikor már azt gondolhatnánk – némi halovány reménykedéssel a lelkünk legmélyén -, hogy végre sikerült kilábalnunk a hosszúra nyúlt sötét középkorból, amikor úgy hisszük, a bokacsattogtatós urambátyám-rendszerek és a születés (vagy könyöklés) jogán megszerzett pozícióban pompáskodó alkalmatlanok helyét átveszik az érdemes és alkalmas szakemberek, akkor jön az iskolázott, becsületes szakmával bíró, elismert egykori főigazgatója az Országos Onkológiai Intézetnek, és nem ám nekilát az egészségügyi rendszer szükséges és nagyon régóta halogatott átalakításának (ki lenne megfelelőbb erre a feladatra, mint egy olyan szakember, aki évtizedeken át belülről látta a gondokat), még csak nem is a fejünkre szakadt járvánnyal van elfoglalva, hanem kutatja az ősmagyar gyökereit, fejleszti a kultúrát, összerakja a csontvázakat.

Hát tényleg, a kultúra önmagában is olyan, hogy képtelen magától haladni valamerre. Megrekedt Vereckénél, de az is lehet, hogy valamelyik népvándorláskor hagytuk el a nagy kapkodásban, aztán tíz évvel ezelőtt jött Orbán Viktor, és nekilátott fejleszteni. A kultúrát. Ami egyébként is úgy süt róla és harcostársairól, hogy a Napnak lényegében felesleges besegítenie, akkora világosság van. Ilyen körülmények között valóban az a profdoktor mindenféleminiszter úr legfontosabb feladata, hogy történelmi jelentősége teljes tudatában mintát vegyen valakinek a csontjaiból, aztán összehasonlítsa valaki más csontjaival...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.