2021. január 8., péntek

MAGYARORSZÁGON INFORMATIKAI, SZERVEZÉSI ÉS OLTÁSI FEJETLENSÉG VAN

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.01.08.


Bár az egészségügyi dolgozókat és az idősotthonok lakóit már el kezdték beoltani, a koronavírus elleni védőoltásokkal kapcsolatban minden hír arról szól, hogy nagy a fejetlenség. Ami még ennél is nagyobb baj, hogy nagy az oltással kapcsolatos bizalmatlanság egy olyan országban, ahol ez korábban sosem létezett. Az oka az, hogy a kormány csak a katonai kormányzás logikáját érti, a civil kormányzásét nem, és ez az oltások kapcsán a beoltott emberek alacsony számában világosan látszódni fog, ahogy az is, hogy az mennyire ellentétes a polgárok érdekeivel. A magyar kormány pedig nem hozza nyilvánosságra azt az oltási és logisztikai tervet, ami a bizalomteremtés szempontjából a legeslegfontosabb dolog lenne. Lantos Gabriella, az Új Világ Néppárt egészségügyi szakértője szerint azért, mert nincs.


- Az egészségügyi dolgozókat 25 helyen oltják, fokozatosan megkezdődik az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása is. Ön szerint itthon rend van, vagy káosz az oltások kiosztásánál?

- Nem vagyok jelen, így én is csak hallomásból, az olvasmány, és az ismerősem élményeiből tudom, amit tudok, de az nem tűnik olyan rettenetesen nagy rendnek. Minden hír arról szól, hogy nagyon nagy a fejetlenség. Ami még ennél is nagyobb baj, hogy a legveszélyeztetettebbek, az idősotthonokban lakók is ódzkodnak az oltástól. Úgy tudom, hogy abban a négy nagy intézményben, ahol most kezdik el az oltást, az ott a lakóknak a fele sem kérte azt. Ez pedig halálosan veszélyes dolog...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.