2021. január 20., szerda

MIKÖZBEN AZ UDVARTARTÁS BELEFULLAD A KÖZPÉNZBE, A TANÁR HARCOLJON CSAK SZÉPEN A JOGOS DÍJAZÁSÁÉRT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2021.01.19.


Nem különösebben vicces és szórakoztató, pedig majdnem szórakoztató lenne, ha nem itt és most történne, és lehetőleg nem velünk. Múlt héten Edgar kolléga szerintem teljes joggal tette szóvá azt a meglehetősen égbekiáltó pofátlanságot, ami úgy nézett ki, hogy Novák Katalin családügyi princípium és miniszter fülig mosolyban, boldogan ellelkendezte egy, a közösségi olalára feltöltött videóban: a nagylelkű kormány ezentúl dob némi alamizsnát azoknak, akik eddig ingyen gürcöltek kettő helyett. Azt mondta az anya – aki nő és miniszter is – a szájával, hogy ezt hívják béremelésnek, konkrétan a bölcsődei dolgozók (akkor éppen róluk volt szó) anyagi és erkölcsi megbecsülésének.

Edgar kolléga ettől szerintem teljes joggal került idegállapotba, és úgy találta, hogy bármelyik civilizált országban szívlapáttal kergetnék el azt a politikust, aki megpróbálja béremelésként, pláne a kormány nagylelkű kegyeként eladni azt, ami bármelyik kultúrországban a világ legtermészetesebb dolga lenne. Vagyis ha dolgozol, fizetést kapsz. Ha többet dolgozol, mint amennyi a szerződésedben szerepel, akkor több fizetést kapsz.

A szívlapát és az elkergetés azóta sem találkozott a kultúrával és az országgal, a kultúrországgal még kevésbé, viszont itt a következő felvonása ugyanannak a témakörnek. A különbség az, hogy ezúttal nem a kormány vagy valamelyik túlbúzgó tagja vagy valamelyik félhülye intézménye állt elő a melldöngetéssel. Hanem. Ezúttal a Pedagógusok Szakszervezetétől tudjuk, hogy hosszú időn keresztül közelharcot vívtak a Klebelsberg Központtal – ahogy különben minden évben közelharcot vívnak – azért, hogy a középiskolai felvételiben közreműködő tanárok szombati munkáját méltóztassanak kifizetni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.