2021. január 4., hétfő

ORBÁN ÚJABB NŐÜGYE

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.01.04.


Magyar vakcinának nevezte Orbán Viktor a Pfizer készítményét, amelynek feltalálásában egy magyar tudós, Karikó Katalin is oroszlánrészt vállalt. „Amerikai pénz, magyar ész”, mondta a miniszterelnök, akinek azonban feltehetően nem jutott eszébe a tudós neve, vagy nem tartotta fontosnak, hogy megemlítse. „Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam”. Az asszonyság kifejezés sokaknál kiverte a biztosítékot, még a máskor finoman fogalmazó kommentelők is tahónak nevezték emiatt Orbán Viktort. Pedig, a miniszterelnöknek nem ez a mostani volt az első – mondjuk így – szerencsétlen megfogalmazása a nőkkel kapcsolatban.

2015-ben új nagykövet érkezett Budapestre Collen Bell személyében. A diplomata hölgyről azt sulykolta hetekig a nagyközönségnek a „pártatlan” magyar közmédia, hogy producer Hollywoodban, és azért lehet nagykövet Budapesten, mert súlyos pénzekkel segítette Obama választási kampányát. Majd, talán mert valami jót is akartak írni róla, azt is közölték, hogy Colleen Bell négygyermekes családanya.

Ebben az időszakban nem csak Bell asszony jött Budapestre, de Szemerkényi Réka is Washingtonba érkezett. Ami történetünk szempontjából azért is érdekes, mert Szemerkényi Réka is négygyermekes családanya, és Pröhle Gergely, aki akkoriban helyettes államtitkár volt Szijjártó Péter minisztériumában, mindebből azt vizionálta, hogy ők ketten majd biztosan jobban szót értenek egymással, mint azok, akik nem négygyermekes családanyák...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.