2021. január 4., hétfő

PALÓCZ ÉVA ÉS DÁVID FERENC: MAGYARORSZÁGOT NEM ÁLLAMFÉRFI, HANEM EGY POLITIKAI NAGYVÁLLALKOZÓ VEZETI

KLIKKTV
Szerző: KlikkTV
2021.01.04.


Évértékelő beszélgetéseink következő állomásán Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója és Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára voltak a vendégeink. A közgazdászok egyhangúan kijelentették: „itt a válság, a költségvetési hiány elszabadult, de mégis óriási költekezésbe kezdett a kormány, úgy, hogy annak nincs semmi látszata.”

Palócz úgy látja, hogy „ez a kormány régebben takarékosnak tűnt, de kiderült, hogy ezt csak az uniós ellenőrzés miatt csinálta. Ahogy az megszűnt a járvány idején, bődületes költekezésbe kezdett, amivel saját magának – vagyis nekünk is – nagyon rossz pénzügyi körülményt teremt.”

Dávid hozzátette: „ha ezt a sok pénzt valóban a gazdasági válság hatásainak enyhítésére költötték volna, nem szólnék egy szót sem, de a mikro- kis- és középvállalkozások letérdeltek, a munkájukat vesztettek elmehettek három hónap munkanélkülire, a családi pótlékból és nyugdíjból élőket pedig elfelejtették!” Dávid Ferenc azt is hozzátette, hogy „mindezt a ’22-es választások miatt teszi, csupán reálpolitikai érdekei vannak. Úgy szoktam fogalmazni, hogy Magyarországot nem államférfi, hanem egy politikai nagyvállalkozó vezeti.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.