2021. január 24., vasárnap

ORBÁN ZSAROLJA MAGYARORSZÁGOT

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.01.24.


A nemzet miniszterelnöke ráérzett arra, hogy a magyaroknak elegük van a korlátozásokból. Szeretnénk visszakapni a régi életünket, ami nem volt mindig jó, de legalább normálisnak látszott. Orbán Viktor rájött, hogy pártoktól, felekezetektől függetlenül, mindenkinek elege van a bezártságból.

Még a fideszeseknek is tele van a hócipőjük, bár ők nincsenek abban a helyzetben, hogy ezt bevallják. Amerika ebből a szempontból szerencsésebb hely: ott a republikánusok közül sokan kimutatták, hogy elegük van Donald Trumpból. Megmaradtak republikánusnak, de Trump eszelősségéből nem kértek. Nálunk nincs olyan fideszes, aki merne szembeszegülni Orbánnal. Aki szembeszáll vele, többé nem fideszes.

De nem erről szeretnék írni, hanem arról, hogy Magyarország miniszterelnöke visszaél azzal, hogy szeretnénk újból normálisan élni. Tudja ezt, és zsarol bennünket. A kínai és az orosz vakcinát szeretné ránk erőltetni, minél hamarabb és minél nagyobb mennyiségben.

Hogy miért ez a buzgóság, azt csak ő és környezete tudja. Nekünk, többi magyarnak, legföljebb sejtéseink vannak. Az biztos, hogy néhány elvakult Orbán-hívőt leszámítva, mindenki meg van győződve arról, hogy valami sötét ügy húzódik a háttérben. Például az, hogy Orbán és csapata keresni akar a kínai és az orosz vakcinán. Merthogy, a Pfizeren nem kereshetnek, azt ugyanis ingyen kapjuk a sokat ócsárolt Európai Uniótól. Ahol nincs mit, ott nem lehet lopni, abból nem lehet pénzt csinálni.

Lehet az is, hogy Orbánék nem keresni akarnak, hanem törleszteni. A Budapest-Belgrád vasútvonalat a kínaiaknak, Paks 2-t az oroszoknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.