2021. január 13., szerda

RANGKÓRSÁG ÉS KORMÁNYZATI DÁRIDÓ FIDESZÉKNÉL

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.01.13.


Egészen elképesztő méreteket öltött a kormány – a legautentikusabb személytől, magától Orbán Viktortól kölcsönzött kifejezéssel élve – „rangkórsága és kormányzati dáridója” az elmúlt tíz és fél évben. 2010 május 29-én még 10 miniszterrel 42 államtitkárral és 54 helyettes államtitkárral lépett hivatalba a miniszterelnök, 2021 január 1-jén 14 miniszter, 75 államtitkár és 121 helyettes államtitkár dolgozott neki, s mellettük összesen 20 kormánybiztos és 66 miniszteri biztos tevékenykedett – s ez utóbbiak száma – némi túlzással – napról napra nő. Hol vagyunk már a 2010-es orbáni ígéretektől?


„Sem rangkórság, sem kormányzati dáridó nem lesz jellemző, nem fér bele” – ezt hangoztatta Orbán Viktor a kormányalakítási megbízásának elnyerése után, 2010 április 29.-én tartott sajtótájékoztatóján, kormányának tervezett struktúrájáról. A szeme nem rebbent, úgy állította ezt, holott – jó eséllyel – már akkor tudta, hogy kormánya népesebb lesz, mint a kormánystafétát neki átadó Bajnai Gordoné volt.

Némi – tőle megszokott – csúsztatás persze itt is tetten érhető: ugyanis Orbánék tényleg csökkentették a minisztériumok számát – igaz, a matek pusztán azért jött ki, mert áttértek a – vitatható hatékonyságú – csúcsminisztériumi szisztémára, aminek fejében ugyanakkor több mint megduplázódott az államtitkárok és a (korábban szakállamtitkároknak nevezett) helyettes államtitkárok száma...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.