2021. február 5., péntek

2,2 MILLIÁRDOS ÁLLAMI TÁMOGATÁS A ROGÁN ANTAL ÚJ APÓSÁNAK ÉRDEKELTSÉGÉBE KERÜLT TANÁCSADÓCÉGNEK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: SARKADI NAGY KATALIN
2021.02.04.


A cégbíróságon fellelhető dokumentumok tanúsága szerint Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke új feleségének apja mindössze hétszázötvenezer forintért szerezte meg egy nyíregyházi mezőgazdasági szaktanácsadó vállalkozás negyedét, ami nem sokkal korábban 2,232 milliárd forint vissza nem térítendő állami forrást kapott támogatott mezőgazdasági szaktanácsadásra az uniós finanszírozású vidékfejlesztési program keretében.


2019 októberi döntés szerint 2,232 milliárd forint állami forrást nyert az uniós finanszírozású Vidékfejlesztési Programból támogatott szaktanácsadásra az a Ductus Szaktanácsadó és Oktató Kft., amely Rogán Antal új apósának, a dédestapolcsányi Obrusánszki Zsoltnak az érdekeltségébe tartozik. Ezzel az összeggel ez a cég nyerte el a legtöbbet az erre a célra biztosított összesen 14,1 milliárd forintos keretből.

Cikksorozatunk előző részében arról írtunk, hogy a propagandaminiszter új felesége, Rogán (Obrusánszki) Barbara és annak szülei a 2020 decemberi esküvőt megelőzően, 2020 novemberében részt vettek 1022 hektár borsodi földterület megvásárlásában. Ekkor írtunk arról is, hogy 2020 augusztusában Obrusánszki Zsolt és egy földvásárló társa megszerezték az agrártanácsadásban utazó Ductus Kft. felét is. Ezután, 2020 októberében pedig 315 millió forintos bankkölcsönhöz jutott a társaság ugyanattól az állami tulajdonú banktól, amely a földvásárlást is hitelezi 1,58 milliárd forinttal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.