2021. február 1., hétfő

A TŰZZEL JÁTSZIK A HATÓSÁG, HA NEM VESZI KOMOLYAN A GYÓGYSZEREK ENGEDÉLYEZÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOKAT

MAGYAR ÜGYVÉD BLOG
Szerző: Dr. MAGYAR GYÖRGY
2021.02.01.


Amennyiben egy gyógyszer alkalmazását nem a szakmai szabályoknak megfelelően engedélyezik, az felvetheti egyebek mellett a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúját. Többek között erről is szó esett az ATV A nap híre című műsorában.


A klinikai vizsgálatban nem ugyanolyan összetételű készítménnyel dolgoztak, mint ami most forgalomba kerülhet, mert a kisebb mennyiségű készítmény és a tömegtermelés során előállított orosz oltóanyag nem teljesen egyezik az iratok szerint – értesült a Népszava. Erre a felvetésre is választ várt több szakértő – akik közül néhányan visszaléptek –, amikor a Szputnyik V vakcina engedélyezése során kikérte álláspontjukat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

Ez az ügy is szóba került az ATV A nap híre című, Simon András vezette műsorában szerdán. Az adás vendége volt Barna Zsuzsa újságíró, a Nyugati fény munkatársa, Gréczy Zsolt, a DK tanácsadója és magam is.

Abban a résztvevők egyetértettek, hogy az alacsony oltási kedv nagyrészt a vakcinák iránti bizalom hiányára vezethető vissza, amelynek oka elsősorban a hiányos tájékoztatás. Amennyiben a Népszava információja igaz, nyilván ez sem erősíti az oltási hajlandóságot. Meg az sem, hogy félő: az orosz vakcina engedélyezésében résztvevő szakértők nem a saját legjobb meggyőződésük alapján, hanem állítólag némi kormányzati nyomásra bólintottak rá sietve az oltóanyagra, s a külgazdasági és külügyminiszter leszerződött mindjárt egymillió adagra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.