2021. február 1., hétfő

HIÁBA A TÁRSADALMI TÖBBSÉG, ORBÁNÉK NEM LAZÍTANAK – TÁN A ZSÁKMÁNYSZERZÉS HAJTJA ŐKET

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.02.01.


„Nyomás alatt kell tartani a kormányt, hogy rádöbbenjenek, nem csak a NER-oligarchái számítanak” – mondta a Hírklikknek Újhelyi István, amikor azt kértük, kommentálja a megbízásából a Publicus Intézet által készített legfrissebb közvéleménykutatást. A főváros lakosságának véleményét kérték ki, s kiderült: az emberek többsége egyetért a megfontolt nyitással. Ugyanakkor a szocialista EP-képviselő – aki egyébként a hétvégén egy hétpontos javaslatot is közzétett – felhívta a figyelmet, hogy egyre több piaci hír terjed az országban arról, hogy a „NER-vállalkozók, mint a keselyűk keringenek és csapnak le a nekik tetsző csődbe jutott vállalkozásokra”. Szerinte ez is mutatja, hogy „a Fidesz valódi, zsigeri természete: a nettó zsákmányszerzés”.


Elsőként Újhelyi István, az Európai Parlament illetékes szakbizottságának alelnöke és az ENSZ turisztikai világszervezetének nagykövete számolt be Facebook bejegyzésében arról, hogy az elmúlt hetekben európai szakmai szervezetekkel, tagállami miniszterekkel és az ágazat hazai érintettjeivel folytatott megbeszélései mellett, a magyar társadalom véleményére is kíváncsi volt, s felmérés készítésére kérte fel a Publicus Intézetet az érvényben lévő korlátozásokról és az általa összerakott,észszerű enyhítéseket tartalmazó javaslatban foglaltakról. Kiderült, hogy az emberek többsége támogatja az észszerű nyitást.

Mint amúgy ismert, Orbán Viktor legutóbb már a húsvéti ünnepeket emlegette, miközben szigorú fellépésre utasította a hatóságokat a kilátástalan helyzetbe került és ezért demonstráló, illetve akciókat kilátásba helyező vállalkozókkal szemben. Az érintettek vagy nyitást vagy tényleges kormányzati segítséget követelnek – s mint a Publicus felmérése mutatja, velük ért egyet a fővárosiak többsége. A január 26-28. között készített reprezentatív közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a megkérdezettek 54 százaléka szerint most már jobb a helyzet, és el lehetne kezdeni engedélyezni a járványhelyzet miatt bezárásra ítélt helyek kinyitását, a maszkviselési és távolságtartási szabályok betartásával. Igaz 45 százalék szerint még nincs itt az idő a nyitásra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.