2021. február 14., vasárnap

ÁLLATI...

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2021.02.14.


Az már elhangzott többször (nem nálunk, jellemzően a közpénzmédiában) – a kormány és maga Orbán Viktor is reklámozta -, hogy fussunk gyorsan kitölteni az állatvédelmi kérdőívet, mert az nagyon fontos. Az állatvédelem valóban nagyon fontos (lenne), de vannak itt furaságok. Kezdetnek mindjárt az, hogy csak akkor láthatom a kérdéseket, ha megadom a nevemet, elérhetőségemet, életkoromat. Az rendben van, hogy kitölteni regisztrációval lehet (itt sem érthető azonban az életkor kötelező megadása, mert semmivel nem függ össze. A kitétel annyi – kellene, hogy legyen -, hogy nagykorú vagyok-e. Ezen belül semmi közük ahhoz, de nem is kapcsolódik semmihez, hogy 19 vagy 97 éves vagyok. Az már nincs rendben – nálam legalábbis -, hogy elolvasni is csak regisztrációval lehet. Titkos, vagy mi ez?

Az nagyon rendben van, hogy a kormányzat foglalkozni kíván az állatvédelemmel. Már tegnap is késő lett volna. De ne úgy foglalkozzanak vele, hogy elcsacsorásznak a látszat kedvéért, begyűjtik az adatokat, aztán semmi nem történik. A kérdések éppen annyira irányítottak, mint a nemzeti inzultációs kérdések. Például ilyenek:

„Egyetért-e azzal, hogy az állatok sérelmére elkövetett cselekmények miatt indított eljárásban a bántalmazott állatok sorsa mielőbb rendeződjön?”

Minek kell ilyet kérdezni? Ki az a barom, aki nem ért egyet? A hülye kérdések – és az információk begyűjtése után – fog történni valami az állatvédelem területén? Kapnak rendszeres támogatást a menhelyek? Felderítik és bíróság elé állítják a szaporítókat? Lesz állatrendőrség, megfelelő jogkörrel? Mert valahonnan innen kellene indulni. De nagyon gyorsan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.