2021. február 21., vasárnap

AZ ÚT SZÉLE ÉS AZ ÁROK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2021.02.20.


...Nem szeretném elrontani az öntömjénező önvállveregetést, de.

Egyrészt ez az egyetlen bajbajutott családot sem hagyhatunk az út szélén pont akkora hazugság, mint hogy mindenkit meggyógyítunk, aki elkapta a koronavírust. Mindkettő már akkor ordas hazugság volt, amikor kimondták.

Másrészt egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem az Európában legrövidebb ideig, mindössze három hónapig járó álláskeresési járadékot, és nem is a legszegényebb családok nyomorának enyhítését (a 2008 óta változatlan összegű családi pótlék mellett nehéz is lenne) ünneplik az elvtársak ezen a szép szombati napon. Erről nem készülnek az MTI-hez eljuttatható videonyilatkozatok, erre az a válasz, hogy nincs ingyenebéd, nincs segély, nincs potyautazás az állami csöcsökön, amelyekre a komplett NER-oligarchia egyébként is felkapaszkodott a teljes súlyával.

Harmadrészt, bár ezerszer leírtuk de a kormánypárti hasbeszélők és a gyengébbek kedvéért ismételjük meg: ezzel a rekord időtartamú moratóriummal a kormány úgy segített az adósokon, hogy a kétoldali segítségnyújtás terheit áthárította a bankokra, vagyis nem a Mészáros-klán vissza nem térítendő milliárdjainak kárára nagyvonalúskodtak, és nem is az Orbán-dinasztia éhes szájaitól vették el az utolsó falatokat. (Nem mintha bármi probléma lenne a bankok közös tehercipeléshez való hozzájárulásával.)

Negyedrészt: a 15 hónapos hitelmoratórium egy büdös vasat nem hagy a magyar családoknál és vállalkozásoknál, ezeket a hiteleket vissza kell majd fizetni az utolsó fillérig, ezért akik esetleg önhibájukból vagy önhibájukon kívül rosszul gazdálkodnak, igen nehéz helyzetbe sodorhatják magukat.

Ötödrészt: a kormány sok más intézkedéséhez hasonlóan ez sem célzott segítségről szól, egyformán vonatkozik azokra, akiknek jelentősen nőttek/megmaradtak a bevételeik, miközben semmilyen, talpraállást szolgáló plusz segítséget nem jelent a legnehezebb helyzetben lévőknek.

Hatodrészt: a munka nélkül maradt magyarok tömegeinek vonatkozásában a fejlett világ legszűkmarkúbb kormányzati támogatása, valamint az önkormányzatok kizsigerelése és a fideszes holdudvar szégyentelen kitömése mellett nem olyan nagy csoda, hogy ezzel az igen sovány hitelmoratóriummal házalnak, hátha az út szélén hagyott és a biztonság kedvéért az árokba is rugdosott magyaremberek nem a saját szemüknek és bőrüknek hisznek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.