2021. február 18., csütörtök

EBBE A KÜLDETÉSTUDATBA FOGUNK BELEPUSZTULNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2021.02.17.


Soros György nevű patásördög régóta nem indított támadást a nemzeti kormány ellen, nincs kivel nyílt levelezésbe bocsátkozni mimagyarok védelmében, ezért aztán ma arra ébredtünk, hogy a szamizdatgyártó miniszterelnök a Párt lapjában szólt hozzánk, a néphez. Mármint a népnek ahhoz a feléhez, amely számára van mondanivalója. Nem várhatott péntekig a dolog, 1277 szavas dolgozatában azt tartotta elengedhetetlenül fontosnak közölni a doktor úr, hogy a V4-ek betöltik hivatásukat.

Van kontextusa is a miniszterelnöki publicisztikának – ami még Bayer soros fröcsögését is letaszajtotta a Magyaridőknemzet címlapjáról – amire Varga Judit bokros teendői (és egy válás) közepette hívta fel a figyelmet hétfőn: a visegrádi nyilatkozatot ünneplik a hölgyek-urak, amely egy immár 30 éves együttműködés alapkövét tette le Közép-Európában. Amely nyilatkozat 1991. február 15-én Antall József akkori magyar miniszterelnök, Václav Havel, az akkori (1993 óta két külön államként létező) Csehszlovákia köztársasági elnöke és Lech Walesa lengyel államfő aláírásával született meg.

Most abba nem mennék bele, hogy a legendás egykori lengyel államfőnek milyen félreérthetetlen, alig titkolt, de annál lesújtóbb véleménye van évek óta Orbánról, (a Lech Walesa Orbánról Google-keresés mindent megválaszol), ellenben meg kell állapítanom, hogy a helyzet az összes Walesa által megfogalmazott diagnózisnál is jóval súlyosabb lehet. Annak soha nincs jó vége, amikor a nagyotmondási hév elkapja az egyébként is küldetéstudatos, identitászavaros, a saját szerepével kapcsolatban gyakran ijesztő túlzásokba eső embert. Most is ez történt szerintem, midőn Orbán Viktor a saját küldetéstudatát kivetítette a népre, és megint borzasztó nemzetkarakterológiai beütésű ámokfutásba kezdett. Jó, Soros neve nem szerepelt egyszer sem a műben, a kommunisták (akiket ő zavart el személyesen) is csak négyszer, a bevándorlás pedig háromszor kapott helyet (migráció-migránstömegek-migránsválság) a nagyívűnek szánt, ámde kínosan kusza fejtegetésben, amiből most csak a mimagyarokorbánviktor küldetéstudatára vonatkozó passzusokat emelem ki:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.