2021. február 15., hétfő

ELNÉMÍTOTTÁK, MÉGIS SZÓL A KLUBRÁDIÓ

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: CZENE GÁBOR
2021.02.15.


Vasárnap éjféltől új korszak kezdődik a kormánytól független adó életében. Az új szlogen: Viszlát FM, helló, internet!


„Ez nem temetés, ez remény a túlélésre!” – a feliratot egy idősebb házaspár vitte a Klubrádió óbudai szerkesztősége elé két szál vörös rózsa és egy mécses társaságában vasárnap.

A rádiót a koncepciós per klasszikus elemeit felvonultató eljárásban fosztották meg frekvenciájától. Vasárnap volt az utolsó nap, amikor a megszokott módon sugározhatott. Hétfőtől már csak interneten hallgatható. A szerkesztőség rendhagyó műsorokkal készült a búcsúra, a folyosón lévő molinón pedig ez állt: „Klubrádió, a függetlenség hangja”. A faliújságon kakukktojásként – az adásrend és fénymásolt újságcikkek mellett – a fideszes Kocsis Máté és Sára Botond karácsonyi üdvözlőlapja is feltűnt. Senki se tudta megmondani, hogy ki kapta, és hogyan került oda.

„Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk” – közölte Orbán Viktor 2018 szeptemberében az Európai Parlamentben, a fideszes kormányt keményen bíráló Sargentini-jelentés vitájában. Szavait nevetés fogadta az ülésteremben. A rádióban mostanában gyakran bejátszották a miniszterelnök elhíresült mondatát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.