2021. február 18., csütörtök

JÖN A FELMONDÁS NAPJA – A NŐVÉREKTŐL FÜGG, KIBŐL LESZ TÚLÉLŐ

168 ÓRA
Szerző: 168
2021.02.18.


Van olyan intenzív Covid-osztály az országban, ahol az ápolónők nyolcvan százaléka kijelentette: nem fogja aláírni az új munkaszerződést, annak hiányában pedig a munkaviszonya március elsején megszűnik – a legfrissebb 168 Óra címlapsztorija.


Nagyon fáradtak vagyunk a Covid miatt, nagyon várjuk már, hogy mikor lesz vége ennek a megpróbáltatásnak. Közben pedig őrlődünk az új szolgálati jogviszony miatt, őszintén szólva gusztustalannak tartjuk, hogy február közepéhez közeledve még mindig nem láthatjuk, mit akarnak aláíratni velünk.

Ezt Mária, egy nagy vidéki kórház felelős beosztású nővére mondta a 168 Óra nyomtatott kiadásának legújabb számában. A lap címlapsztorijához Barát József készített összeállítást.

Mária viszi a Covid-betegekkel kapcsolatos teljes adminisztrációt, naponta öt jelentést készít el. Igaz, talán egy is elég lenne mindenkinek – akit illet. De, mint mondja, államunk és pártunk döntött, nincs apelláta. Mellette ügyel, ha éppen nincs hadra fogható fiatalabb kolléganő, mostanában naponta oltani is beáll pár órára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.