2021. február 26., péntek

MEGINT BELEKÖPTEK ORBÁN LEVESÉBE – 2032-BEN NEM LESZ OLIMPIA BUDAPESTEN

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.02.26.


A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) „meglepetésként értesült" arról a szerdai hírről, amely szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Brisbane-t részesíti előnyben a 2032-es nyári olimpia megrendezésére és ezért „célzott párbeszédet" kezdeményez az ausztrál várossal. A MOB csütörtökön az MTI megkeresésére adott válaszában azt írta, „semmi sem mutatott arra eddig, hogy a NOB előrehaladott tárgyalásokat folytat az ausztrálokkal… Várjuk a további fejleményeket, miközben a kezdeti lépéseinket folytatva kívánunk tovább haladni a megkezdett úton, amely a jövőben egy budapesti olimpia megrendezéséhez vezet".


Eddig az MTI híre, és nem vagyunk meglepve azon, hogy a MOB meglepődött. Orbán Viktor korábban már többször belengette, hogy Magyarország, még az ő életében olimpiát rendezne. Hivatalosan nem jelentették be, de tudni lehetett, hogy a miniszterelnök 2032-t tekinti céldátumnak, ekkorra szeretné megvalósítani minden magyarok, és személy szerint az ő álmát.

Egyszer már majdnem sikerült. Nem olimpiát rendezni, hanem jelentkezni. Orbán ugyanis nem mostanában találta ki, hogy ott ül majd a díszpáholyban a budapesti (debreceni? felcsúti?) ötkarikás játékok megnyitóján, a legmagasabb rendű és rangú hírességektől körülvéve, s a világ összes figyelme ráirányul. Ahhoz képest, hogy honnan indult – kis faluvégi házból, ahogyan szokta mondani - igazán pompás lett volna az érkezési oldal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.