2021. február 2., kedd

OLTAKOZIK A NEMZETI TIZENEGY

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.02.02.


Szerencse, hogy ebben az egyre zavarosabb világban időnként vannak jó hírek is. Néhány napja tudta meg az ország, hogy az oltási listán előbbre került a magyar labdarúgó válogatott. Ez azért vált szükségessé, mert fontos nemzetközi megmérettetések állnak a fiúk előtt, és ahhoz, hogy legjobbjaink a legjobbjukat tudják nyújtani, nem elég, ha kellő önbizalommal és tudással felvértezve indulnak a csatákba, de mindemellett egészségeseknek is kell lenniük.


Korábban arról szóltak a hírek, hogy a magyar olimpikonok is soron kívüli bánásmódban részesülnek, vagyis, ők is előbbre kerülnek azon a listán, amelyet az oltási terv előírna a számukra. Arról az oltási tervről beszélünk egyébként, amelyet még senki sem látott, mert szigorúan őrzik egy bizonyára nagyon nemzeti páncélszekrényben, és amelyről csak nagyvonalakban lehet tudni, vagyis annyit, amennyi szükséges ahhoz, hogy az állampolgárok elhiggyék, amit a kormány állít.

Az állam polgárai azonban nemigen hisznek a kormánynak. Kételkednek és tamáskodnak, az Orbán Viktor által preferált kínai vakcinát például még a legelvakultabb fideszesek közül is sokan elutasítják. A miniszterelnök pénteki rádióinterjújában elárult egy amúgy senkire sem tartozó intimitást, jelesül azt. hogy ő a kínai vakcinában bízik, ezért azzal fogja majd beoltatni magát. Persze, csak akkor, ha majd sorra kerül. Mert azt még véletlenül se gondolja senki, hogy Orbán akkor oltatja be magát, amikor nem kerül sorra, hanem annál előbb, vagy, teszem azt, később...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.