2021. február 7., vasárnap

ORBÁN VIKTOR VALÓDI KÉRDÉSEKET KAPOTT, NEM IS IGAZÁN TUDOTT RÁJUK VÁLASZOLNI

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2021.02.06.


A magyar állami hírügynökség cenzúrázta Orbán Viktor nyilatkozatát. Első hallásra furcsának tűnik ez a kijelentés, de nem először fordul elő, hogy az MTI kihagyja az általa cikisnek tűnő részeket a kormányfő szövegeiből. Legutoljára a német Stern magazinban leközölt Orbán-interjú összefoglalójából maradtak ki az inkriminált részek. Pedig nem csupán a válaszokat, de a kérdéseket is érdemes lenne áttanulmányozniuk a magyar polgároknak, mert ilyeneket már legalább 10 éve nem olvashattak a kormányfővel készült hazai interjúkban.


Néha nem árt rácsodálkozni, milyen öntudattal rendelkezik a sajtó Európa nyugati felén, mert nálunk kezdik elfelejteni még a szakma képviselői is, hogy bizony a politikus bennünket szolgáló közszereplő, akinek kutya kötelessége olyan kérdésekre is válaszolnia, melyeket nem kapott meg előre, vagy egy olyan szerkesztőség munkatársa teszi fel neki, amelyik nem a kormánya zsoldjában áll. Ha a magyar kormány feje néha megengedné maguknak azt a luxust, hogy válogatás nélkül mindenki rendelkezésére álljon, ha a nyilvánosság tájékoztatása a cél, akkor sűrűbben olvasnánk olyan válaszokat is tőle, mint amilyeneket a német Stern magazin hasábjain olvashatunk.

Vegyük azonban először azokat a részleteket, melyeket a Magyar Távirati Iroda fontosnak vélt kiemelni. Ezek a kormányfő harcos patrióta szellemiségét erősítő mondatok a következőképpen szóltak: "Magyarországon úgy mondjuk, hogy csak akkor lehetsz jó európai, ha jó magyar vagy." Csak egy megjegyzés ehhez: Orbán Viktor megint minden magyarok vezéreként próbálja elmagyarázni a német olvasóknak, miként is gondolkodik nálunk mindenki. Ezt a módszert használja évek óta, és így bújik minden döntése után magyar polgárok milliói mögé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.