2021. február 18., csütörtök

OSZTRÁK EGÉSZSÉGÜGY SZÜLÉSTŐL A MŰTÉTIG

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2021.02.16.


Az osztrák egészségügy egyike azon témáknak, melyek kifejezetten megmozgatják az olvasókat, a vélemények és a tapasztalatok szerencsére kifejezetten sokszínűek. Lívia minapi posztja is hozzászólásra ragadtatott sokakat Facebookon és emailben is, ezekből válogattunk, már csak azért is, mert kiderül, az osztrák egészségügy sem fekete vagy fehér.

Katinak a sürgősségi ellátással és a szülészettel kapcsolatban is szuper tapasztalatai vannak.

„Rendkívül segítőkészek, minden modern, és ragyog az összes épület, még akkor is, ha nem egy mai darab. Én a Klagenfurt ELKI-ben szültem. Gyönyörű szülőszobák, lehetőségek tárházából lehet választani, hogyan szeretnél szülni.

Az ágy, mint egy Transformers-űrhajó, nem is tudom, hány pozícióba állítható. Mivel még korai volt ott maradni, felkísértek osztályra, ahol azonnal előkerült egy ápolónő, aki megmutatta az ágyamat egy gyönyörű kétágyas kórteremben. Minden volt. Meg benti ruha a babáknak is.

Tudta, hogy ambuláns szülést szeretnék, tehát szülök és másnap haza, de a protokoll szerint 5 napra kellett felvegye az ételrendelésem.

Majd megmutatta a folyosón lévő ingyenes büfét, ahonnan nap közben szolgálhatom ki magam. Tea egész nap, kávé, azt hiszem, 13 óràig. A hűtőben joghurtok, máj és sajtkrém, kefir. Méz, és lekvár...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.