2021. február 18., csütörtök

OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS VAGY FALUSI CSOK: MELYIK LEHET A BEFUTÓ EGY NAGYOBB FELÚJÍTÁSNÁL?

MFOR.HU
Szerző: MFOR.HU
2021.02.18.


A falusi csok és a lakásfelújítási támogatás között a felhasználást tekintve több átfedés is van, vagyis vannak sokan, akik ugyanarra a lakáscélra különböző állami támogatások közül is választhatnak. A Bank360 elemzői arra keresték a választ, hogy az arra jogosultaknak falusi csokból vagy lakásfelújítási támogatásból érdemes-e inkább nekivágni egy ingatlan korszerűsítésének.


Amennyiben valaki olyan településen szeretne ingatlant bővíteni vagy korszerűsíteni, ahol elérhető a falusi csok, azzal a dilemmával szembesülhet, hogy bizonyos munkálatokat a falusi csok és az otthonfelújítási kölcsön terhére is elvégezhet.

A falusi csok a családi otthonteremtési kedvezmény speciális formája, 2019 júliusában vezették be. A támogatás, azok számára, akik valamelyik preferált kistelepülésen élnek, ingatlanbővítésre vagy -korszerűsítésre is felhasználható,ingatlanvásárlás nélkül.

Ezekre a célokra azonban szintén elérhető a lakásfelújítási támogatás, felmerül tehát a kérdés, hogy kinek, melyik támogatást érdemes választania. A Bank360 szakértői összegyűjtöttek néhány fontos szempontot, melyek alapján választani lehet a két támogatás között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.