2021. február 18., csütörtök

ÚGY ÍGÉR MÁRCIUS VÉGÉRE OLTÁST EGY MAGÁNCÉG, HOGY A KORMÁNY SZERINT MÉG EGYETLEN VAKCINÁT SEM SZEREZTEK BE

TELEX
Szerző: PRESINSZKY JUDIT
2021.02.18.


A „legoptimistább forgatókönyv szerint” akár már március végén is elkezdheti oltani koronavírus elleni vakcinával a pénzért regisztrálókat a Nemzetközi Oltóközpont. Ezt írta legalábbis a cég a Telexnek, és ilyen levelet küldött ki az előjegyzőinek is.

Hogy milyen vakcinával fog oltani, vagy mennyit fog ezekből beszerezni és honnan, azt még nem lehet tudni.

A cég ellen korábban fogyasztóvédelmi eljárás is indult az ügyben, és a kormány is arra buzdítja az embereket, inkább az ingyenes állami oltásra regisztráljanak. Az is kérdéses, hogy tudna még idén vakcinát beszerezni magánúton egy cég.

A Nemzetközi Oltóközpont saját bevallása szerint augusztus 20. óta árulja az előfoglalási jogot. November 28-ig összesen 4997 ember foglalt elő, és majdnem 25 millió forintot fizettek be, ez a pénz viszont szerintük „folyamatosan rendelkezésre áll a cég számláján”. Amikor viszont februárban érdeklődtünk az előjegyzők számáról, a cég azt válaszolta, „jelenleg nem gondoljuk, hogy ezeket az adatokat nyilvánosságra kellene hoznunk”, és korábban is csak a fogyasztóvédelmi eljárás miatt tették ezt.

Mit ígér a Nemzetközi Oltóközpont?


„Arra számítunk, hogy 2021 első negyedévében engedélyezett oltóanyaghoz fogunk jutni, és így azok, akik az ingyenes állami oltóprogramban csak később vagy egyáltalán nem is kerülhetnének sorra (például a Magyarországon élő külföldi állampolgárok), is hamarosan kaphatnának koronavírus elleni oltást” – mondta januárban a Nemzetközi Oltóközpont ügyvezetője, Kámány Roland a Telexnek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.