2021. február 1., hétfő

VITÉZY: A HÍDVITA ABSZURDITÁSA

TELEX
Szerző: VITÉZY DÁVID
2021.02.01.


A Galvani híd a Kelenföldön és a Külső-Ferencvárosban szunnyadó rozsdaövezetek felélesztésében, illetve a néhol spontán fejlődésnek indult területek közlekedési problémáinak oldásában játszik kulcsszerepet. Építését most azok támadják, akiknek összhangban van a terveivel, írja Vitézy Dávid, a BFK vezetője a Telex Hídvita-sorozatának befejező részében. A vitasorozatban különféle véleményeknek teret adva azt járjuk körül, kell-e Budapestre újabb Duna-híd vagy sem.


Budapest tervezett új Duna-hídja körül az elmúlt hetekben több támogató és kritikai hangvételű írás is megjelent itt a Telexen. Szerintem jót tesz egy közlekedésfejlesztési beruházásnak, ha értelmes vita folyik róla – és minden részletet, minden számítást újra és újra át kell gondolnia a szakembereknek, hogy megalapozottan érvelhessenek egy fejlesztés mellett. Az pedig nem meglepő, ha az ellenzők néha politikai szálakat is kevernek a kritikájukba a mai, kiélezett fővárosi politikai felállásban – főleg, hogy a Galvani híd sok más múltbéli közlekedésfejlesztéshez hasonlóan kormányzati beruházásban készül.

Mivel azonban a Galvani híd még optimista esetben sem ebben a kormányzati, de még csak nem is ebben az önkormányzati ciklusban készülhet el, érdemes kicsit felülemelkedni ezeken a napi vitákon és újra megnézni, miért is merült fel új híd építése Budapesten...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.