2021. február 11., csütörtök

ZAVARÓ MOMENTUM AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2021.02.09.


Tulajdonképpen várható volt, hogy a választások előtt előugrik az együttműködők közül valaki és beledurrantva a nulláslisztbe olyan helyzetet állít elő mely valamelyik résztvevő, esetleg a résztvevők számára nem tolerálható.
Csak az időpont volt kérdéses, és most is csak az okozhatta az időnap előtti coming out-ot, hogy a vakcinával addig töketlenkedett szeretett Vezérünk, míg maga is megijedt - kárenyhítsünk gyorsan!
Hogy éppen a Momentumból kerül ki majd az egységbontó, ez számomra nem túl meglepő.
A fiatal párt kedves arcai Brüsszelben próbálják tolni az ország szekerét, míg a kevésbé kedvesek közül egyesek hazai vízeken azon iparkodnak, hogy az ominózus szekér küllői közé kapanyelet dugjanak, hogy az amúgy sem száguldó szekér haladásképtelenné váljon.
Vannak pártok, melyek alapítói annak köszönhetik a szervezetben betöltött magas sarzsijukat, hogy jókor voltak jó helyen, van olyan párt, mely maga is jókor jött a világra, hiszen hiánypótló - Schiffer leamortizált pártját lenne hivatott pótolni, mert annak életbenmaradására már senki nem mert volna tenni egy rézpetákot sem.
Így aztán az üresnek vélt politikai térre bejátszotta magát a "fiatalok pártja", melyből egyre már szert tettünk a rendszerváltás idején, azóta is nyögjük országlásának következményeit.
De kommunikációs szempontból kiváló ötlet volt fiatalkodni, bár kiötlői szerintem csak ismételték önmagukat, arra számítva, hogy a harminc év elmosta az emlékeket.
Ez abban az értelemben igaz is, hogy a mai öreglányok ugyanolyan lelkesen és ugyanolyan gyanútlanul csápolnak nekik, mint tették ezt hajdan anyáik, nagyanyáik azoknak, akik aztán ellopták a nyugdíjukat és bizonytalanná tették szépnek remélt nyugdíjas éveiket.
Hát bizony, nem lennék szívesen a Momentum helyében egy genetikai apasági teszt esetén, és az se téveszt meg, hogy szőrösképű elnökük ma még agárversenyen is indulhatna, láttunk már ilyet, oszt az illető ma már kenterbe veri csüngőhasú vietnami kollegáját.
A szörnyű az, hogy még a módszereket se tartották szükségesnek megváltoztatni, oszd meg és uralkodj, fordítsd szembe egymással az ország lakóit, a pártok tagságát, a szomszédokat, barátokat, sok esetben még a családok tagjait is - ez a siker titka.
No, persze nem direktben, mert akkor esetleg rájönnek azok is, akik potenciális szavazói lennének a pártnak, és lehet, hogy nem tetszene nekik a dolog.
Keress hát egy társadalmat részben megosztó problémát, mondd el, hogy legyőzted a kiválasztott áldozat ellenállását és kivívtad, hogy a haza fényre derüljön - áldozatod ellenkezésének dacára is.
Hogy ez hazugság?
Na és?
Majd jönnek a jogászok és mire azok végeznek, már a következő választáson is túl leszünk, senki nem fog emlékezni erre az apró momentumra az aranyhallal vetekedő memóriájú magyar társadalomban.
Oszt jónapot!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.