2021. március 23., kedd

A FIDESZBEN NEM BŰN A LOPÁS, HA JÓ ÜGY ÉRDEKÉBEN TÖRTÉNIK

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.03.23.


„Hogy Viktorék felvehessék a harcot ezen háttérbirodalommal, föl kellett építeniük a közösség létezését biztosító, a nemzet iránt elkötelezett tőkeerős csapatot.” Eperjes Károly színművésztől származik ez a veretes mondat, aki a 24.hu-nak adott nagyinterjút. Félreértések elkerülése végett ez a megfogalmazás nem magától buggyant elő a színművész úr száján, hanem válasz volt arra a kérdésre, hogy elfogadhatók-e számára a Fideszben előforduló lopások.


Eperjes Károly mélyen hívő és nagyon keresztény ember. Olyannyira az, hogy nem megy olyan helyre, ahol nincs istentisztelet, Orbán jelentőségét Szent Istvánéhoz méri, ám a lopással szemben megengedő. Legalábbis, ha a lopás az övéihez kötődik. Ebben az esetben nincs baj vele, mert jó ügy érdekében történik. Nincs ezzel egyedül a Szamóca becenévre hallgató nyilatkozó, a Fidesz szimpatizánsai is nagyon megengedők, ha a sajátjaik - mondjuk így – botlásairól van szó. Legyen szó ereszcsatornán menekülésről, adriai jachton örömlányokkal megvalósított kollektív örömszerzésről, vagy valamilyen, hirtelen hazafias felbuzdulásból megvalósított lenyúlásról.

A „másikak” is loptak. Ezt mondta nekem egyszer egy Fidesz-hívő. Olyan ember, aki - sok elvtársával ellentétben -, tájékozott a világ dolgait illetően, mert nemcsak a Fidesz propagandájából informálódik, de a kormánytól független, azzal kritikus sajtót is olvassa. A másikak is lopnak, mondta a Fidesznek ez az ismeretlen közkatonája, s ezzel egy könnyed mozdulattal felmentette az övéit a lopás felelőssége alól. Lopni ezek szerint nem bűm, ha jó ügy érdekében nyúlnak a közös vagyonhoz, akkor mindem meg bocsátva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.