2021. március 23., kedd

EDDIG TÁVOL MARADT AZ ORBÁN CSALÁD A KÖZBESZERZÉSEKTŐL, MOST IFJ. ORBÁN GYŐZŐ CÉGE ELNYERT EGYET

444.HU
Szerző: SZŐKE DÁNIEL
2021.03.23.


Orbán Viktor egyik öccsének cége nagy értékű közbeszerzést nyert el tavaly év végén: nettó 268 millió forintos megbízást kapott a következő években gázhálózatok távfelügyeletére.


Az ifj. Orbán Győző kisebbségi résztulajdonában álló Gamma Analcont Kft. az E.ON dél-dunántúli leányvállalatától nyerte el a megbízást. Az Orbánékat megbízó gázszolgáltató ugyan jelenleg német magántulajdonban áll, de egy keretmegállapodás szerint hamarosan részben állami cég lesz: a magyar állam a hazai E.ON érdekeltségeket tulajdonló E.ON Hungária negyedét tervezi megvásárolni.

Az elmúlt években a Direkt36 cikksorozatban tárta fel, hogy az Orbán család cégei rendszeresen vesznek részt állami projektekben, általában alvállalkozóként vagy az építőanyagok beszállítóiként. Így ezekről a megrendelésekről nem érhetők el információk nyilvános adatbázisokban.

Az E.ON pályázatát ezúttal ifj. Orbán Győző cége nyilvános közbeszerzésen, fővállalkozóként nyerte el. A Gamma Analcont egy másik céggel közösen pályázott a projektre, és összesen 270 nyomásszabályozó állomás távfelügyeletére kötöttek velük keretszerződést. A Gamma Analcont feladata ezen belül a távfelügyeleti rendszer telepítése, üzembe helyezése és dokumentálása lesz, míg a másik cég szállítja a rendszerhez szükséges hardvert és szoftvert. A két cég ezért 255,9 millió forintot, a rendszer későbbi karbantartásáért pedig további 11,8 millió forintot kap, de kérdésünkre nem árulták el, hogy ez milyen arányban oszlik majd meg közöttük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.