2021. március 25., csütörtök

A HALOTTAK NEM SPORTOLNAK, DE ORBÁN A JÁRVÁNY ALATT IS A SPORTOT TÁMOGATTA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.03.24.


Orbán a gazdasági összeomlástól tart, teljes joggal, ezért még most is az újranyitást tervezi, miközben radikális szigorításokra lenne szükség. A gazdasági kírízis elkerülhetetlen, a kérdés csupán az, hogy azmikor jelentkezik drasztikusan az emberek életszínvonalában és megélhetésében. Ha a gazdasági összeomlás megjelenik a családok életében és összeomlanak a vállalkozások, akkor Orbánnak nagyon durván kell elcsalnia a 2022-es választásokat, mert a legelvakultabb agymosott emberek is ellene fordulnak, ha kenyérgondok lesznek. Mindezt azonban magának köszönheti, a tragikus az, hogy nem lehet felelősségre vonni azért, amit tett az országgal.

Nem vette komolyan a védekezést, Londonban már minden zárva volt, amikor Budapesten még javában landoltak a gépek a brit mutánssal, rendezték a futballmeccseket, mindenféle programokat. Minden intézkedése elkésett, alul méretezett, a világjárvány közepén az orvosokat és a nővéreket szívatta, az ő pénzükön spórolnak, miközben a strómanok és az oligachák futószalagjai, amelyekkel a közpénzeket rabolják ki, teljes sebességgel működnek. A magyar vállalkozások mennek tönkre, az orvosok és a kórházak a teljesítő képességük határán dolgoznak, miközben Orbán strómanja éppen közpénzen csajozik és Dubajban költi az adófizetők pénzét.

A legdöbbenetesebb adat azonban az, hogy Orbán a katasztrófa kellős közepén sem irányította a pénzeket az egészségügybe, hanem két és félszer annyit adott “egyházi célokra”, s ötször annyit pénzt juttatott sportra. Hullanak az emberek, mint a legyek, Magyarország világelső lett a lakosságarányos halálozások számában, ez az elmebeteg pedig nem a kórházaknak, az orvosoknak, a nővéreknek, a gyógyításban dolgozóknak, hanem egyházakra és sportra költötte az adófizetők pénzét. Mennek tönkre a magyar vállalkozások, a kisemberek veszítik el a munkájukat, de a magyar kormány egy fillér segélycsomagot sem állított össze, amivel nemcsak az embereken, de a gazdaságon is segítene. A világ minden normális országában az egészségügyet és a járvány miatt bajba került embereket, vállalkozásokat támogatják. de a magyarok zseninek kikiáltott diktátora a pénzt az egyházakba és a sportba önti.

Orbán 288,6 milliárd (!) forintot költött a járvány elmúlt egy éve alatt sportra, és csak 60,7 milliárdot egészségügyre. Az orvosok és a nővérek túlóráit nem fizetik ki, az ő órabéreikkel szarakodnak, miközben az elmúlt egy évben is 28,1 milliárdot adtak futballakadémiák támogatására, ahonnan tíz év alatt ne jött ki egy csapatra való NB I-es színvonalú futballista, mindenhol negyedosztályú külföldiek játszanak magyar adófizetők pénzén havi több millió forintért. Az orvosoknak pedig nincs pénz, önkénteseket hívnak a kórházakba, leálltak a műtők, nem működnek egész osztályok, egyes helyeken megszűnt a járóbeteg-ellátás. De 151 milliárdot költöttek sportlétesítmények fejlesztésére. Most kell sportlétesítményeket fejleszteni, amikor naponta 250 ember meghal, a kórházak kapacitásai kimerültek? Hol van a Szíriában és máshol épített kórházakra elpazarolt pénz, amiből szintén a csókosok kerestek? Miért nem Magyarországon építettek kórházakat? Miért stadionok épültek, miért nem kórházak? Hol vannak a magyar orvosok?

Az egyházaknak adott pénz politikai befektetés, mert nekik kell a hívő emberek lelkiismeretét manipulálva leszállítani a szavazókat Orbánnak, azt hazudva, hogy ez egy keresztény ember és keresztény államot vezet. Most sem érdekli semmi más, mint a hatalom megtartása, a hazug álkeresztény propaganda fenntartása, működtetése. Felelős állami vezetők az emberekbe és a gazdaságba fektetnek, egészségügyet támogatnak, hogy ne omoljon össze az ország és ne haljanak meg az emberek. Orbán pedig a sportba öli a pénzt, amikor sportolni sem lehet, a halottak pedig nem sportolnak. Orbán a katasztrófa közepén azt szervezi, hogy majd hogyan indítsa újra a szakköröket, a nyári táborokat, a sportot, gagyi családügyi szervezetekkel tárgyal, mint egy kiszes. Már olyan szagot árasztanak, mint egy korlátolt pártbizottság...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.