2021. március 9., kedd

A MAGÁNSZOLGÁLTATÓK BEVONÁSA A JÁRVÁNY ELLENI KÜZDELEMBE, A MINDENEN TÚLI VESZÉLYHELYZET BEISMERÉSE

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.03.09.


Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta, a betegek ápolásához ágyak, lélegeztetőgépek és emberek kellenek, és lehet, hogy szükség lesz a magánegészségügyben dolgozók kötelező bevonására is – már dolgoznak a szakemberek egy ilyen terven. Dolgoztak. A péntek esti Magyar Közlönyben meg is jelent, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt az országos kórház-főigazgató határozattal berendelheti az egészségügyi szolgálat teljesítésére azon egészségügyi dolgozót, aki a magánegészségügyben dolgozik. Olvasható továbbá benne, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt az országos kórház-főigazgató kártalanításért cserébe kijelölheti magánegészségügyi szolgáltató ingatlanát is a koronavírus elleni védekezés keretében. Lantos Gabriellával, az Új Világ Néppárt alelnökével és egészségügyi szakpolitikusával arról beszélgettünk, mit is jelent ez valójában? Szerinte a jelenleginél sokkal nagyobb bajra készül a kormány. Amit részben maguk okoztak maguknak.

Valójában mit jelent az, hogy a magánegészségügyben dolgozókat – orvosokat, ápolókat – is bevonják az egészségügyi ellátásba?

– Ez már a mindenen túli veszélyhelyzet beismerése. A veszélyhelyzetben persze megtehetik, de sem az első járványhullám, sem a második hullám idején nem tették meg. Ez most azt jelenti, hogy még sokkal nagyobb bajra készülnek. Amit persze részben maguk okoztak maguknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.