2021. március 23., kedd

A MÉSZÁROS-GYEREKEK CÉGE ÉPÍTHETI 17,5 MILLIÁRD FORINTÉRT AZ ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR RAKTÁRÁT

ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: ZSILÁK SZILVIA
2021.03.23.


A Fejér B.Á.L. Zrt. nyerte a WHB-val konzorciumban a Piliscsabán épülő, Országos Széchényi Könyvtár archívumainak elhelyezését szolgáló raktár építéséhez kapcsolódó tendert. Már a tervezés is a Mészáros családnak hozott hasznot: 550 millió forintért, az eredetileg becsült árnál 96,6 millióval drágábban vállalta el a munkát a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. egy másik céggel közösen.

Az Országos Széchényi Könyvtár archívumainak elhelyezését szolgáló raktár építése nettó 17 499 882 480 forintba fog kerülni – jelent meg az uniós közbeszerzési közlöny legújabb számában.

A beruházást a Mészáros-gyerekek cége, a felcsúti Fejér-B.Á.L Építő és Szolgáltató Zrt., valamint egy másik NER-cég, a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. készítheti el. A közbeszerzést a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. írta ki tavaly nyáron.

A nyílt eljáráson két másik cég is indult: a budapesti EB Hungary Invest Kft. és a szintén fővárosi LATEREX Építő Zrt.

A tervek szerint a Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) archívumainak elhelyezését szolgáló archivális és szolgáltató raktár alapterülete több mint 11 ezer négyzetméter lesz, amelyben többek között egy speciális szerverterem is helyet kap. Az épületben létesül egy 91 000 iratfolyóméternyi, tároló polcrendszer is.

A főépületet három szintesre tervezik, emellett két melléképület is létesül, de a munkához tartozik a kapcsolódó infrastruktúra kiépítése is. A munka a piliscsabai Iosephinum „Makovecz Imre Bástyája” nagyprojekt része.

Érdekesség, hogy már a tervezés is a Mészáros családnak hozott hasznot: 550 millió forintért, az eredetileg becsült árnál 96,6 millióval drágábban tervezte meg a raktárépületet a TSPC Kft., illetve a Fejér B.Á.L. Zrt. tulajdonában lévő Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.