2021. március 31., szerda

A TÁPPÉNZADATOK ARRA UTALNAK, HOGY FERTŐZÖTTKÉNT IS SOKAN DOLGOZHATTAK

G7.HU
Szerző: BUCSKY PÉTER
2021.03.30.


Balassagyarmat polgármestere szerint jelentős problémát okoz, hogy sokan akkor is bemennek a munkahelyükre dolgozni, ha tudják vagy sejtik, hogy megfertőzte őket a koronavírus. Ennek az az oka, hogy sok gyárban olyan rendszert üzemeltetnek, ami miatt kevesebb bónusz jut annak, aki betegség miatt hiányzik.

Nehéz pontosan meghatározni, hogy ki és mikor mehetett betegen dolgozni, és megfelelő kontaktuskutatás nélkül ezt nem is igazán lehet tudni. Számos esetet hallottunk, amikor enyhe tüneteket mutató munkavállalók fertőzték meg kollégáikat, de mivel nehéz eldönteni, hogy egyedi estekről van-e szó, vagy valóban nem veszik a magyar munkavállalók elég komolyan a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos elővigyázatossági javaslatokat, olyan statisztikákat kerestünk, amelyek iránymutatóak lehetnek.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a KSH adatai szerint tavaly decemberben kiugróan sokan voltak táppénzen, az év egészét tekintve viszont alig lehet észrevenni, hogy a tegnapi kimutatás szerint igazoltan immár 641 ezer honfitársunk fertőződött meg az utóbbi 12 hónapban koronavírussal, közülük 329 ezren 2020-ban. A táppénzt folyósító Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatai alapján azt lehetett látni, hogy a táppénzre kifizetett összeg 2020-ban 156 milliárd forint volt, ami 18 százalékkal magasabb a 2019-es 139 milliárdnál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.