2021. március 2., kedd

AHOL ENNYI PÉNZ VAN MÉSZÁROSNAK, HATÁRON TÚLRA ÉS FUTBALLRA, MIÉRT NINCS AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKNAK?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.03.02.


Egy világjárvány közepén káosz zűrzavar uralkodik a magyar kórházakban, mert olyan új helyzetet próbál rájuk erőltetni az egészségügyi dolgozók jogállásáról szóló új törvény, ami sokaknak elfogadhatatlan. Miközben a járvány kezdete óta egyetlen pillanatra sem állt le a strómanok, családtagok, oligarchák pénzzel való kitömése. Orbán strómanja, Mészáros Lőrinc nevén futó cégek a járvány alatt is több tízmilliárd forintot érő “pályázatokat nyertek”. Vietnamban, Szíriában, Kenyában építenek kórházakat, még mindig a futballba dőlnek a milliárdok, miközben egyes magyar kórházakban akadozik a sürgősségi ellátás.

Orbán mindig is sajnálta az adófizetők pénzét az adófizetők egészségére, tanulására, ellátására költeni, de ami a világjárvány idején zajlik, az kriminális. 300 milliárd (!) forintért vásároltak használhatatlan kínai lélegeztetőgépeket, amelyek veszélyeztették a betegek életét, és egy raktárban porosodnak, miközben az emberek életét mentő orvosok, nővérek, egészségügyi alkalmazottak nem kapják meg a pénzüket, ha ügyeletben vannak, korlátozzák a magánpraxisukat, amit adtak az egyik kezükkel, azt elveszik a másikkal.

A Nemzet Veje 215 millió vissza nem térítendő támogatást nyert egy olyan EU-s pályázaton, amelyet az agrártárca ítélt oda, amelyen rokonként nem is indulhatna egy közepesen korrupt ázsiai országban sem. Az egész ország egy rablótanya, amelyet megállás nélkül fosztogat egy haramia, méghozzá a köz pénzét rabolják, de annyit nem képesek visszaadni, hogy legalább az alapellátásait finanszírozzák azoknak, akiknek a pénzét ellopják. Orbán katasztrofális járványkezelése miatt Magyarország népességarányosan a legsúlyosabban fertőzött országok egyike, ahol még egészségügyi miniszter sincs, nem jól szervezett és jól irányított egészségügy...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.