2021. március 2., kedd

SZEKSZÁRDI USZODAÉPÍTÉS: HŰTLEN KEZELÉS MIATT NYOMOZNAK

NÉPSZAVA
Szerző: VAS ANDRÁS
2021.03.02.


Befogadta a rendőrség az ellenzék feljelentését a csúszó és rosszul kivitelezett sportcsarnok építése ügyében.


Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a három éve épülő, de még csak félkész állapotban lévő szekszárdi uszoda ügyében, derült ki Pintér Sándor belügyminiszter Harangozó Tamásnak, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettesének küldött válaszából. 

- A feljelentést a szekszárdi ellenzéki frakció vezetője tette, ám azóta sem kapott semmiféle információt az ügyről, ezért fordultam Pintér Sándorhoz – mondta lapunknak Harangozó, aki szerint sokatmondó, hogy a rendőrség befogadta az ügyet. Hozzátette: bár ismeretlen tettes ellen rendelték el a nyomozást, könnyen beazonosítható az a szekszárdi fideszes kör, amely felelősséggel tartozik a beruházásért. 

Az eredetileg 3,7 milliárd forintba – amelyben van állami támogatás és hozzávetlőlegesen 700 millió TAO-pénz – kerülő komplexum építése körüli visszásságok miatt Bomba Gábor, a szekszárdi közgyűlésben többséget alkotó Éljen Szekszárd! ellenzéki frakció vezetője tavaly szeptemberben tett feljelentést a helyi rendőrkapitányságon. A város fideszes vezetése 2018-ban szerződött az Aquaplus Kft.-vel, mely eredendően 2019 őszére vállalta az uszoda megépítését. Ahogyan a kormánytámogatással épülő sportberuházások zöménél, itt sem sikerült tartani a határidőt, még több szerződésmódosítás után sem: a legutóbbi szerint tavaly szeptemberben át kellett volna adni a létesítményt, ám készültségi foka még nem érte el az ötven százalékot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.