2021. március 18., csütörtök

DUBAJ UTÁN ZÜRICHBE REPÜLT A NEMZETI TŐKÉSOSZTÁLY KÜLÖNREPÜLŐGÉPE: MA SZÍJJ LÁSZLÓT VITTE ÜZLETI ÚTRA

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2021.03.17.


Bár a koronavírus-járvány nagyon erős harmadik hulláma miatt Orbán Viktor március elején nyilvánosan megkérte a honfitársait, hogy ne utazzanak egzotikus helyekre, ez nem mindenkit tart vissza. A NER kedvenc repülőgépeként elhíresült OE-LEM a miniszterelnök bejelentése után az általa konkrétan megnevezett Dubajba repült, majd onnan hazatérve Zürichbe ment. A svájci nagyváros repülőterén olvasónk lefotózta a gép maszkot viselő utasait, akiknek egyike nagyon hasonlít Szíjj László kormányközeli oligarchára. Szíjj sajtófőnöke megerősítette, hogy valóban ő utazott az OE-LEM fedélzetén Svájcba, „üzleti célból”.


Orbán Viktor miniszterelnök 2021. március 5-én a szokásos Kossuth rádiós interjújában a riporter utazási szigorításokkal kapcsolatos kérdésére az alábbiakat válaszolta:

Az utazásoknál az a helyzet, hogy egyelőre Európában fönntartjuk a mostani rendet, egyébként szigorú rendben vagyunk. Itt inkább azzal van most a baj, hogy érkeznek mutánsok Magyarországra, vagy hurcolnak be mutánsokat Magyarországra exkluzív vagy ilyen különleges üdülőhelyekről hazatérő honfitársaink: Tanganyika, Maldív-szigetek, Dubaj, pedig ott a legátoltottabbak az emberek talán. Mégis most arra kérek mindenkit, hogy ezeket a veszélyes helyekre tervezett luxusvakációkat halasszák el. Nem azért, mert irigyeljük tőlük az ilyesmit, hiszen ha van pénzük, akkor tegyék, hanem arról van szó, hogy hazahozhatnak olyan vírusokat, amelyek eddig is ismeretlen mutánsok, és itt bajba sodorhatnak másokat; nem magukat, hanem másokat. Ez több esetben megtörtént már, tehát itt erőteljesen arra kérek mindenkit, hogy halasszák el ezeket az utazási terveiket.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.